Herenondergoed 101

Herenondergoed wordt steeds geavanceerder en modieuzer. Herenondergoed bleef jarenlang ongewijzigd, maar sinds 2015 worden de designs steeds wilder en de keuze groter. De wereld van de professionele sport heeft ook duidelijk zijn invloed gehad. Natuurlijk is katoen lekker zacht, maar het absorbeert vloeistoffen heel goed, en dit kan een oncomfortabel gevoel geven zodra je begint te zweten. ‘Mixed Martial Arts’ oftewel een vechtsport waarbij verschillende vechtsporten gecombineerd worden, zoals Braziliaanse Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen. Deze vechtsport is de laatste paar jaar enorm populair geworden en bracht ons in aanraking met een nieuwe denkwijze over ondergoed: ‘Under Armour’. De collectie bestaat uit sportkleding in het algemeen, maar ook uit boxers en long-johns die allen vervaardigd zijn uit een stof die de spieren warm houdt en blessures voorkomt.

Bovendien heeft het een anatomische pasvorm en ventilatie panels voor maximaal draagcomfort. Je hoeft je niet meteen in te schrijven bij een vechtclub om zulk stoer draagcomfort te kunnen waarderen.

DriFIT.
Dri-FIT is een materiaal dat is gemaakt door Nike voor fitness kleding, bestaande uit microfiber en polyester stof ontworpen om zweet van het lichaam naar buiten te geleiden, zodat het lichaam droog en geisoleerd blijft. Dri-FIT beweegt zweet van het lichaam naar het oppervlak van het weefsel, waar het kan verdampen. De Microfiber constructie vormt een nylon materiaal dat zacht is en de drager langer droog houdt. Nylon is bovendien een geweldig materiaal voor kleurbehoud en droogt heel snel. De meeste professionele sportmerken verkopen speciaal microfiber sportondergoed, met leuke patronen en kleuren.

Retro.
Aan de andere kant zien we ook meer exclusieve lijnen ondergoed van luxe stoffen voor extra comfort en betere pasvorm. Dit ondergoed heeft vaak een retro-feel over zich. Met leuke details en mooie stoffen is dit ondergoed is eigenlijk te mooi om onder kleding te dragen. Een model met mooie strepen of een verscheidenheid aan bloemenpatronen in klassieke kleuren zoals verkrijgbaar van het merk Esprit.

Duurzaam.
Voor de milieubewuste man is er natuurlijk ondergoed verkrijgbaar dat vervaardigd is uit biologisch katoen en sommige merken bieden zelfs fair-trade artikelen aan. Hema bijvoorbeeld verkoopt nu hele lijnen ondergoed en kleding, ook voor heren, vervaardigd uit biologisch katoen. Van hipsters tot boxers en hemden. Biologisch katoen wordt geteeld met behulp van methoden en materialen die een lage impact op het milieu hebben. Deze biologische productiesystemen onderhouden de bodemvruchtbaarheid, verminderen het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen en meststoffen, en werken mee aan het creëren van biologisch verantwoorde landbouw. Kortom, volop keuze voor de milieubewuste, sportieve en retro-chique man, en ook voor een echte kerel, die wel eens wat anders aan wil dan die saaie witte onderbroek.