Ten Cate: ins en outs

Het Nederlandse L. Ten Cate staat op de ondermodemarkt bekend als één van de belangrijkste producenten. In 1952 is het bedrijf van start gegaan met een productietechniek die toen alleen in Amerika bekend was: het vervaardigen van machine gebreide, naadloze kousen. Al snel begon men ook naadloos ondergoed te produceren. Het ondergoed van Ten Cate staat internationaal bekend om het kwalitatief hoogwaardig textiel en de perfecte pasvorm. Ten Cate vernieuwd zijn collecties voortdurend en gaat met de tijd mee.

Het merk heeft verschillende series in de heren collectie:

De Men Basic collectie bestaat uit goedpassende slips, boxers en singlets die vervaardigd zijn van katoen en elastaan. Deze producten hebben geen zijnaden, en dat komt het draagcomfort ten goede. De Basic collectie biedt ook sportslips van 100% katoen met een aansluitende pasvorm en een elastische tailleband voor maximum draagcomfort tijdens het sporten.

De serie biedt goede kwaliteit voor een schappelijke prijs. De heren ondermode collectie van Ten Cate is gevarieerd; van kleurige printshorts tot tijdloze slips. De artikelen zijn vervaardigd uit hoogwaardige stofsoorten zoals katoen in combinatie met elastaan of uit puur katoen.

Voor de Men Tender Cotton collectie gebruikt men duurzaam elastisch katoen, hierdoor voelt de stof zacht en sluit het beter aan. Doordat deze artikelen nauw om het lichaam vallen, heeft deze serie een jongere uitstraling dan de Mens Basic artikelen. De boxers, slips en shirts zijn gemaakt van katoen gecombineerd met elastaan. De Tender Cotton is te zien als de premium collectie van Ten Cate.

witte onderbroek en ondershirt

De Men Luxury Cotton collectie bestaat uit ondergoed van zeer soepele, zachte stof, die mooi om het lichaam valt. De artikelen uit deze serie zijn verkrijgbaar in diverse uni kleuren zoals zwart en wit en antraciet. De shorts in deze collectie zijn verkrijgbaar met een korte of langere pijp.

De Men Thermo collectie is bedoeld voor de buitensporter in koude weersomstandigheden. De Thermo Viloft vezels transporteren het dat transpiratievocht met behulp van speciale vezels naar buiten geleidt, waar het sneller kan verdampen. Deze stof isoleert daarom goed en biedt ‘lichtgewicht’ warmte. Ideaal voor de koudere seizoenen. De serie bestaat uit lange onderbroeken ‘long johns’ en bijpassende thermoshirts, en is verkrijgbaar in mooie kleuren.

Voor de (wat) oudere man is er de collectie Men Classics. Deze collectie bestaat uit naadloze slips, boxers, T-shirts en singlets vervaardigd uit comfortabele stof met een fijne rib. Verkrijgbaar in onder andere wit, zwart en blauw en in verschillende lengtes.